Блог

Смачні панкейкі на ряжанці

Приготувати на сніданок ніжні, пишні і ароматні панкейкі – це, мабуть, найкращий спосіб почати день. Всі знайомі з красивими і апетитними панкейками: товсті круглі млинці з рум’яною скоринкою зовні і ніжним тестом, що нагадує бісквіт, всередині.

Рецепт панкейків прийшов до нас з Америки, де панкейкі з джемом, сиропом або ягодами прийнято подавати на сніданок. Існує величезна безліч рецептів приготування панкейки на молоці і кефірі, а ми сьогодні розповімо, як приготувати неймовірно ніжні панкейкі на ряжанці.

Це не зовсім класичний рецепт, адже все ж класичні панкейкі – це американське блюдо, а ряжанка в Америці не поширена. Ряжанка вважається традиційним українським молочним продуктом, вона багата кальцієм, фосфором і ідеально підходить для приготування десертів і панкейків завдяки своєму ніжному карамельний смаку.

Для панкейків на ряжанці вам знадобиться:

  • ряжанка ТМ Хуторок – 300 мл;
  • пшеничне борошно – 150 грамів;
  • вівсяне борошно – 150 грамів;
  • яйце – 2 штуки;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • сіль за смаком;
  • лимонний сік – 1 столова ложка;
  • сода – 0,5 чайної ложки.

Перед приготуванням тіста для панкейків дістаньте з холодильника всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.

Для початку змішайте цукор, сіль яйця і ряжанку до однорідної маси. Можна використовувати міксер або блендер, щоб вийшла невелика пінка.

Потім просійте в отриману масу борошно і перемішайте. Чи не намагайтеся позбутися повністю всіх грудочок – вони можуть і навіть повинні залишатися в тесті для панкейків.

Додайте лимонний сік і соду, знову перемішайте і залиште приблизно на 10 хвилин до появи маленьких бульбашок. Так тісто насититься киснем і буде більш пишним і повітряним. Готове тісто має бути досить густої консистенції і не повинно стікати з ложки.

Потім добре розігрійте сковороду. Сковороду краще брати з товстим дном, щоб панкейкі встигли рівномірно прожаритися. Потім на гарячу сковороду викладайте ложкою тісто. Панкейкі слід смажити без масла, але якщо ви боїтеся, що тісто пригорить, то візьміть ватяний диск, змочіть його маслом і протріть їм сковороду.

Перевертайте панкейкі, коли на поверхні з’являться невеликі пухирці, а потім обсмажуйте ще 2 хвилини.

Готові панкейкі можна присипати цукровою пудрою і подавати з ягідним джемом, свіжими ягодами і сметаною.