Блог

Ніжні тефтелі з кролика в сметанному соусі зі свіжими помідорами

М’ясо кролика широко відомо як корисний дієтичний продукт: воно низькокалорійне, поживне, легко засвоюється і до того дуже смачне. Саме тому тефтелі з кролика в сметанному соусі – це блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям.

М’ясо кролика відноситься до білого і відрізняється високими поживними властивостями: на відміну від інших видів м’яса, в ньому міститься більша кількість білків і майже немає жиру, що робить його незамінним продуктом для дітей, літніх людей та всіх, хто стежить за своїм харчуванням. Існує досить багато способів приготування кролика, але найбільшою популярністю користуються тушковані блюда. Це пов’язано з майже повною відсутністю жиру в м’ясі, через що при інших способах приготування м’ясо кролика виходить жорстким і сухим.

Для приготування ніжних тефтелей з кролика вам знадобиться:

  • м’ясо кролика, відокремлене від кісток – 600 грамів;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука середніх розмірів;
  • багет або білий батон – 2 скибочки;
  • молоко ТМ Хуторок (для замочування багета) – 100 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • панірувальні сухарі – 2 столові ложки;
  • сіль, перець, спеції – за смаком;
  • оливкова олія – ​​2 столові ложки.
  • Для приготування соусу для тефтелей необхідно:
  • свіжі помідори – 400 грамів;
  • сметана ТМ Хуторок – 250 грамів;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Найчастіше кролик продається цілком і знайти окремо м’ясо без кісток, як правило, непросто. Тому, перш, ніж обробляти кролячу тушку, замочіть її в холодній воді на 10-12 годин (можна залишити її на ніч). Вимочування м’яса в воді допоможе зробити його ніжнішим.

Після того, як ви вимочити м’ясо кролика і зняли його з кісток, можна приступати до приготування тефтелей.

Кілька шматочків багета або батона залийте молоком і залиште розмокати, поки готуєте інші інгредієнти для фаршу. М’ясо кролика потрібно пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Потім дрібно нарізати цибулю (також можна скористатися блендером). Змішати подрібнене м’ясо, цибулю, додати розмочений у молоці хліб і яйце, все ретельно перемішати і додати спеції за смаком.

Тепер сформуйте невеликі круглі тефтелі з фаршу, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте на оливковій олії з двох боків до рум’яної скоринки. Поки смажаться тефтелі, можна приготувати соус. Для цього очистіть помідори від шкірки і подрібніть їх у блендері. До томатного пюре додайте сметану, сіль, перець і ретельно перемішайте. Коли тефтелі добре підрум’янились з обох сторін, залийте їх соусом, накрийте кришкою і залиште гаситися на невеликому вогні ще 15 хвилин.

Ось і все, ніжні, соковиті і ароматні тефтелі з кролика готові. Подавайте їх до столу з відвареним рисом, картопляним пюре або з салатом зі свіжих овочів.