Блог

Корисний і смачний сніданок: рисова каша на молоці з горіхами

Всі знають, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, який дарує енергію, бадьорість і гарний настрій на цілий день. Сьогодні ми розповімо про такий корисний, смачний і простий варіант сніданку, як рисова каша на молоці з горіхами.

Чому ж рисова каша так корисна?

Рис дуже корисний як для дитячого організму, так і для дорослого. По-перше, рис – це джерело складних вуглеводів, які повільно засвоюються і дарують відчуття ситості більш довгий час. По-друге, рис містить в собі цілий ряд вітамінів і мікроелементів, які необхідні для здоров’я волосся, нігтів, шкіри, суглобів і нервової системи. І, нарешті, рисова каша на молоці з горіхами – це просто дуже смачно.

Для того, щоб приготувати рисову кашу на молоці з горіхами, вам знадобиться:

  • рис круглозернистий – 1 стакан;
  • молоко ТМ Хуторок жирність 2,5% – 500 мл;
  • горіхи (будь-які на смак) – 50 грамів;
  • цукор і сіль – за смаком.

Для приготування рисової каші на молоці рекомендується використовувати рис круглих сортів, так як в ньому міститься більше крохмалю, він швидше розварюється, і каша з такого рису виходить більш ніжною та смачною.

Для приготування рисової каші на молоці відмінно підійдуть як мигдаль, так і лісові горіхи, кеш’ю чи навіть волоський горіх. Смачним і корисним доповненням до вашої рисової каші може стати банан, яблуко чи груша.

  1. Перш за все ретельно промийте рис. Якщо для приготування каші ви використовуєте рис довгозернистий сортів, тоді його варто замочити у воді перед приготуванням, щонайменше на 30 хвилин.
  2. Рисова каша вариться довше, ніж просто каша з будь-яких інших круп. Тому, для того, щоб каша вийшла ніжна, рис потрібно відварити до напівготовності у воді. Залийте склянку рису однією склянкою води і варіть на маленькому вогні до випарювання води, не накриваючи кришкою. Не забувайте постійно помішувати рис, щоб він не пригорів.
  3. Коли води в каструлі вже майже не залишилося – пора додавати молоко. Не поспішайте виливати все молоко відразу, спершу налийте половину, доведіть до кипіння, додайте цукор і сіль, а потім варіть на дуже повільному вогні. У міру того, як каша буде густіти, додайте молоко, що залишилося, постійно помішуючи. Варіть кашу до повного розм’якшення рису, а коли каша вже буде готова – вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

Ось і все, ідеальна рисова каша на молоці готова. Перед подачею не забудьте додати до неї горіхи та фрукти. Багато господинь дуже люблять додатково заправляти рисову кашу джемом або медом. Готуйте смачний і корисний сніданок, використовуючи ці ідеї.