Всі знають, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, який дарує енергію, бадьорість і гарний настрій на цілий день. Сьогодні ми розповімо про такий корисний, смачний і простий варіант сніданку, як рисова каша на молоці з горіхами.
Чому ж рисова каша так корисна?
Рис дуже корисний як для дитячого організму, так і для дорослого. По-перше, рис – це джерело складних вуглеводів, які повільно засвоюються і дарують відчуття ситості більш довгий час. По-друге, рис містить в собі цілий ряд вітамінів і мікроелементів, які необхідні для здоров’я волосся, нігтів, шкіри, суглобів і нервової системи. І, нарешті, рисова каша на молоці з горіхами – це просто дуже смачно.
Для того, щоб приготувати рисову кашу на молоці з горіхами, вам знадобиться:
- рис круглозернистий – 1 стакан;
- молоко ТМ Хуторок жирність 2,5% – 500 мл;
- горіхи (будь-які на смак) – 50 грамів;
- цукор і сіль – за смаком.
Для приготування рисової каші на молоці рекомендується використовувати рис круглих сортів, так як в ньому міститься більше крохмалю, він швидше розварюється, і каша з такого рису виходить більш ніжною та смачною.
Для приготування рисової каші на молоці відмінно підійдуть як мигдаль, так і лісові горіхи, кеш’ю чи навіть волоський горіх. Смачним і корисним доповненням до вашої рисової каші може стати банан, яблуко чи груша.
- Перш за все ретельно промийте рис. Якщо для приготування каші ви використовуєте рис довгозернистий сортів, тоді його варто замочити у воді перед приготуванням, щонайменше на 30 хвилин.
- Рисова каша вариться довше, ніж просто каша з будь-яких інших круп. Тому, для того, щоб каша вийшла ніжна, рис потрібно відварити до напівготовності у воді. Залийте склянку рису однією склянкою води і варіть на маленькому вогні до випарювання води, не накриваючи кришкою. Не забувайте постійно помішувати рис, щоб він не пригорів.
- Коли води в каструлі вже майже не залишилося – пора додавати молоко. Не поспішайте виливати все молоко відразу, спершу налийте половину, доведіть до кипіння, додайте цукор і сіль, а потім варіть на дуже повільному вогні. У міру того, як каша буде густіти, додайте молоко, що залишилося, постійно помішуючи. Варіть кашу до повного розм’якшення рису, а коли каша вже буде готова – вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
Ось і все, ідеальна рисова каша на молоці готова. Перед подачею не забудьте додати до неї горіхи та фрукти. Багато господинь дуже люблять додатково заправляти рисову кашу джемом або медом. Готуйте смачний і корисний сніданок, використовуючи ці ідеї.