Блог

Панакота з полуничним соусом: рецепт ніжного десерту на кожен день

Смачний ванільний десерт – це те, що зможе підняти настрій навіть в самий важкий і похмурий день. А вже якщо мова про панакоту з полуничним соусом, то, без сумнівів, заряд гарного весняного настрою вам гарантовано.

Про те, як приготувати ніжну вершкову панакоту в домашніх умовах ми розповімо далі.

Панакота – це десерт, який готується на основі жирних вершків, молока і ванілі. Рецепт цього популярного десерту прийшов до нас з північної Італії, де за довгі роки він встиг стати мало не національним надбанням. Але зовсім не обов’язково вирушати в Італію для того, щоб покуштувати справжню панакоту.

Щоб приготувати класичну панакоту з полуничним соусом вдома, вам знадобиться:

  • вершки 30% – 400 мл;
  • молоко ТМ Хуторок 3,2% – 100 мл;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • желатин – 10 грамів;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • заморожена полуниця – 100-200 грамів;
  • цукрова пудра – 50 грамів.
  1. Насамперед змішайте вершки з молоком і цукром, і нагрійте на маленькому вогні. Ні в якому разі не давайте вершкам закипіти – це зіпсує ніжний вершковий смак вашого десерту. Додайте ванільний цукор і продовжуйте нагрівати молоко.
  2. Потім залийте желатин окропом, добре перемішайте і дайте йому трохи настоятися. Зверніть увагу, що в стандартному пакетику желатину – 15 грамів, а для приготування панакоти необхідно використовувати не весь пакет, а всього лише 10 грамів. Це необхідно для збереження ніжної консистенції і вершкової текстури десерту. Більша кількість желатину може перетворити його в занадто туге желе.
  3. Тепер, коли желатин розчинився в окропі, влийте його в вершково-молочну суміш і продовжуйте гріти на дуже маленькому вогні, поки цукор і желатин повністю не розчинятися.
  4. Наступний крок: розлийте вашу панакоту у форми або по стаканчиках, і дайте їй охолонути. До повного остигання досить однієї години в холодильнику.
  5. Поки панакота охолоджується, приготуйте соус. Для його досить просто перетерти полуницю – заморожену або свіжу – з цукровою пудрою.
  6. Охолоджену панакону полийте приготованим полуничним соусом і насолоджуйтеся неймовірним італійським десертом, приготованим вдома.