Блог

Чізкейк з сиру і сметани: простий і смачний десерт без випічки

Мабуть, на світі не знайдеться людини, яка б не любила ніжний вершковий смак чізкейку. Сьогодні ми підготували для вас простий і неймовірно смачний рецепт чізкейку, який не потрібно випікати в духовці, але який стане справжньою окрасою будь-якого свята.

Чізкейк – це воістину один з найдавніших десертів. Прийнято вважати, що класичний чізкейк був придуманий в Америці в 40-х роках XX століття, але це не зовсім так. Згадки про пиріг, що приготований з м’якого сиру, змішаного з борошном, медом і яйцями можна знайти в історії Стародавньої Греції: в VI столітті до нашої ери такої чізкейк підносили переможцеві Олімпійських ігор.

Ми ж хочемо вас познайомити з легким, свіжим і, по-справжньому, весняним рецептом чізкейку без випічки.

Отже, для чізкейку з сиру і сметани, вам знадобиться:

  • пісочне печиво – 200 грамів (1 упаковка);
  • вершкове масло – 100 грамів;
  • сир ТМ Хуторок 9% – 250 грамів;
  • сметана ТМ Хуторок 21% – 250 грамів;
  • цукор – за смаком;
  • ванільний цукор – 10 грамів;
  • желатин – 15 грамів.

Спершу приготуємо основу для нашого чізкейку:

  1. Печиво необхідно якомога дрібніше розкришити, можна сказати, приготувати з нього борошно. Для цього відмінно підійде стаціонарний блендер.
  2. Коли печиво перетворилося в крихту, розтопіть вершкове масло на водяній бані. Можна також використовувати мікрохвильову піч, але потрібно уважно стежити, щоб масло розтопити, але не закипіло.
  3. Тепер візьміть форму, в якій будете готувати свій чізкейк, і викладіть в неї змішане з маслом печиво. Сформуйте бортики і ретельно утрамбуйте основу для чізкейку, а потім поставте її в холодильник, щоб масло застигло.

Тепер беремося за начинку:

  1. Залийте желатин окропом і дайте йому трохи постояти.
  2. Тим часом збийте блендером сир, додайте сметану і цукор на ваш смак, а також ванілін або ванільний цукор для додання чізкейку приємного аромату. Начинка для чізкейку повинна вийти не занадто густою, але і не занадто рідкою – приблизно по консистенції густої сметани. Якщо ваша начинка вийшла, на ваш погляд, рідкуватої, то можете додати трохи більше сиру.
  3. Ваша начинка для чізкейку майже готова, залишилося тільки влити в неї розчинений желатин і ще раз акуратно перемішати.
  4. Тепер візьміть форму з основою з печива, залийте її вашою сирно-сметанною начинкою і відправте в холодильник до повного застигання желатину.
  5. Приблизно через годину ви зможете дістати з холодильника готовий чізкейк, полити його своїм улюбленим джемом або сметаною і насолоджуватися ніжним і смачним десертом без випічки.