Блог

Омлет з молоком: класичний сніданок для всієї родини

Пишний і повітряний омлет – це відмінний варіант смачного і поживного сніданку, який припаде до душі і дітям, і дорослим. Багатий білком омлет з молоком стане відмінним початком бадьорого і продуктивного дня і подарує відчуття ситості надовго.

Омлет – це просте і дуже швидке блюдо, знайоме кожному. Класичний рецепт омлету прийшов до нас з Франції, у всякому разі його назва. Проте в кухнях багатьох народів світу є свої традиції і правила приготування страви з яєць і молока з різними добавками.

Крім величезного вибору рецептів омлету, існує також і чимала кількість способів його приготування: омлет можна смажити, запікати, приготувати в мультиварці або навіть зварити. Ми ж розповімо, як приготувати класичний смажений омлет з молоком на сковороді.

Для цього вам знадобиться (кількість інгредієнтів вказана на 1 порцію):

  • яйця – 2 штуки;
  • молоко ТМ Хуторок 2,5% – 50 мл;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло – 1 столова ложка;
  • зелень для прикраси – за смаком.

Омлет на молоці готується дуже просто і швидко, але для початку є кілька нюансів, на яких хотілося б зупинитися. Багато хто вважає, що для того, щоб омлет вийшов пишним, необхідно збивати яйця міксером. Насправді цього робити не потрібно, достатньо змішати в мисці виделкою білок і жовток і помішувати таким чином близько хвилини. Так ваш омлет насититься киснем, але не зіб’ються в піну.

Для приготування омлету візьміть глибоку миску для змішування яєць і сковороду невеликого діаметру з високими стінками і товстим дном. Поставте сковороду на вогонь розігріватися, а самі тим часом змішайте яйця, додайте до них молоко і спеції і ще раз перемішайте виделкою.

Розігріту сковороду змажте маслом і вилийте на неї ваш майбутній омлет. Як тільки краю омлету починають густіти, зменшить вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте до тих пір, поки яйця не схопляться повністю. Омлет з молоком виходить дуже ніжним, тому знімайте зі сковороди дуже акуратно, за допомогою широкої лопатки.

Готовий омлет прикрасьте дрібно нарізаною зеленню. Приємного сніданку!