Блог

(UA) Омлет з молоком: класичний сніданок для всієї родини

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Пишний і повітряний омлет – це відмінний варіант смачного і поживного сніданку, який припаде до душі і дітям, і дорослим. Багатий білком омлет з молоком стане відмінним початком бадьорого і продуктивного дня і подарує відчуття ситості надовго.

Омлет – це просте і дуже швидке блюдо, знайоме кожному. Класичний рецепт омлету прийшов до нас з Франції, у всякому разі його назва. Проте в кухнях багатьох народів світу є свої традиції і правила приготування страви з яєць і молока з різними добавками.

Крім величезного вибору рецептів омлету, існує також і чимала кількість способів його приготування: омлет можна смажити, запікати, приготувати в мультиварці або навіть зварити. Ми ж розповімо, як приготувати класичний смажений омлет з молоком на сковороді.

Для цього вам знадобиться (кількість інгредієнтів вказана на 1 порцію):

  • яйця – 2 штуки;
  • молоко ТМ Хуторок 2,5% – 50 мл;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло – 1 столова ложка;
  • зелень для прикраси – за смаком.

Омлет на молоці готується дуже просто і швидко, але для початку є кілька нюансів, на яких хотілося б зупинитися. Багато хто вважає, що для того, щоб омлет вийшов пишним, необхідно збивати яйця міксером. Насправді цього робити не потрібно, достатньо змішати в мисці виделкою білок і жовток і помішувати таким чином близько хвилини. Так ваш омлет насититься киснем, але не зіб’ються в піну.

Для приготування омлету візьміть глибоку миску для змішування яєць і сковороду невеликого діаметру з високими стінками і товстим дном. Поставте сковороду на вогонь розігріватися, а самі тим часом змішайте яйця, додайте до них молоко і спеції і ще раз перемішайте виделкою.

Розігріту сковороду змажте маслом і вилийте на неї ваш майбутній омлет. Як тільки краю омлету починають густіти, зменшить вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте до тих пір, поки яйця не схопляться повністю. Омлет з молоком виходить дуже ніжним, тому знімайте зі сковороди дуже акуратно, за допомогою широкої лопатки.

Готовий омлет прикрасьте дрібно нарізаною зеленню. Приємного сніданку!