Блог

Мафіни на молоці: класичний рецепт

Мафіни – це смачне і ароматне частування до чаю, яке готується просто, не вимагає багато часу, а продукти, необхідні для приготування мафінів точно знайдуться вдома у кожної господині.

Багато хто називає мафіни кексами, але насправді ж – це два абсолютно різних десерту. Їх об’єднує тільки форма, і то не завжди. Кекси найчастіше готуються в великих круглих формах з роз’ємом по центру, або ж в простих прямокутних формах для випічки. Технологія приготування тіста для мафінів і кексів теж дещо відрізняється. Тісто для кексів готується з великою кількістю яєць і муки, в той час, як тісто для мафінів виходить менш калорійним.

Приготування тіста для мафінів на молоці займає не більше 10 хвилин, але порадує вас ніжним смаком і карколомним ароматом свіжої випічки.

Для мафінів на молоці вам знадобиться:

  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло – 25 грамів;
  • цукор – 30 грамів;
  • борошно – 125 грамів;
  • розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
  • молоко ТМ Хуторок – 75 мл;
  • валінін, сіль – за смаком.

Класичні мафіни на молоці прийнято готувати певним способом: спочатку необхідно змішати всі рідкі інгредієнти, а потім – сухі, а потім з’єднати всі разом.

Яйце, молоко і розтоплене вершкове масло змішайте в глибокій мисці до однорідного стану. Найкраще використовувати блендер або міксер. В окремій ємності змішуємо борошно, цукор, розпушувач, ванілін і сіль. Від того, як ви змішайте разом сухі і рідкі частини тесту, буде залежати зовнішній вигляд ваших майбутніх мафінів. Намагайтеся розмішати тісто максимально рівномірно, уникаючи грудочок. При бажанні ви можете додати в тісто ягоди, шматочки фруктів, горіхи або шоколад.

Коли тісто готове, наповнюємо їм форми для мафінів. Щоб заповнити форми рівномірно і отримати рівні і красиві мафіни однакового розміру, спочатку покладіть в кожну форму по одній ложці тесту, а потім розподіліть тісто, що залишилося, по формах.

Тепер відправляйте мафіни в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Точний час залежить від особливостей саме вашої духовки, орієнтуйтеся на колір мафінів – якщо верхівки підрум’янились, то швидше за все мафіни вже готові. Дайте вашим мафінам трохи охолонути, потім дістаньте їх із формочок і подавайте до столу. Перед подачею мафіни можна прикрасити цукровою пудрою.

Ось і все, простий, швидкий і дуже смачний десерт готовий. Мафіни будуть чудово смакувати як десерт до чаю, кави або ж просто до склянки молока. Смачного!