Блог

(UA) Панакота з полуничним соусом: рецепт ніжного десерту на кожен день

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Смачний ванільний десерт – це те, що зможе підняти настрій навіть в самий важкий і похмурий день. А вже якщо мова про панакоту з полуничним соусом, то, без сумнівів, заряд гарного весняного настрою вам гарантовано.

Про те, як приготувати ніжну вершкову панакоту в домашніх умовах ми розповімо далі.

Панакота – це десерт, який готується на основі жирних вершків, молока і ванілі. Рецепт цього популярного десерту прийшов до нас з північної Італії, де за довгі роки він встиг стати мало не національним надбанням. Але зовсім не обов’язково вирушати в Італію для того, щоб покуштувати справжню панакоту.

Щоб приготувати класичну панакоту з полуничним соусом вдома, вам знадобиться:

  • вершки 30% – 400 мл;
  • молоко ТМ Хуторок 3,2% – 100 мл;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • желатин – 10 грамів;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • заморожена полуниця – 100-200 грамів;
  • цукрова пудра – 50 грамів.
  1. Насамперед змішайте вершки з молоком і цукром, і нагрійте на маленькому вогні. Ні в якому разі не давайте вершкам закипіти – це зіпсує ніжний вершковий смак вашого десерту. Додайте ванільний цукор і продовжуйте нагрівати молоко.
  2. Потім залийте желатин окропом, добре перемішайте і дайте йому трохи настоятися. Зверніть увагу, що в стандартному пакетику желатину – 15 грамів, а для приготування панакоти необхідно використовувати не весь пакет, а всього лише 10 грамів. Це необхідно для збереження ніжної консистенції і вершкової текстури десерту. Більша кількість желатину може перетворити його в занадто туге желе.
  3. Тепер, коли желатин розчинився в окропі, влийте його в вершково-молочну суміш і продовжуйте гріти на дуже маленькому вогні, поки цукор і желатин повністю не розчинятися.
  4. Наступний крок: розлийте вашу панакоту у форми або по стаканчиках, і дайте їй охолонути. До повного остигання досить однієї години в холодильнику.
  5. Поки панакота охолоджується, приготуйте соус. Для його досить просто перетерти полуницю – заморожену або свіжу – з цукровою пудрою.
  6. Охолоджену панакону полийте приготованим полуничним соусом і насолоджуйтеся неймовірним італійським десертом, приготованим вдома.