Блог

(UA) Як приготувати смачну і легку окрошку на кефірі

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

З приходом весни всім нам хочеться відставити наваристі супи і гарячі борщі подалі і пообідати чимось легким і освіжаючим. В цьому плані окрошка на кефірі – це відмінний варіант обіду, який подарує вам гарний весняний настрій.

Варіантів приготування окрошки величезна кількість: мабуть, в кожній родині є свій рецепт, не схожий на жоден інший. Хтось звик готувати окрошку з квасом, хтось – з сироваткою і сметаною, хтось – на курячому бульйоні. Ми ж розповімо, як приготувати смачну, легку і освіжаючу окрошку з кефіром.

Окрошка – не тільки смачна, але і дуже корисна страва. Адже свіжі овочі, які входять в її склад, не піддаються тепловій обробці, а, отже, не втрачають своїх корисних якостей. До того ж, окрошка, приготована на кефірі – це досить низькокалорійне блюдо, яке при цьому відмінно втамовує голод.

Отже, для приготування окрошки на кефірі:

  • кефір ТМ Хуторок 2,5% – 1 літр;
  • картопля – 4 штуки;
  • яйця – 4 штуки;
  • свіжі огірки – 4-5 штук;
  • зелена цибуля – 2 пучка;
  • кріп – 1 пучок;
  • куряче філе – 300 грамів;
  • сіль, перець – за смаком.

Готується окрошка дуже просто.

  1. Насамперед необхідно відварити картоплю, яйця і куряче філе. Картоплю рекомендуємо варити в мундирі, так вона залишиться більш щільною і не буде розпадатися.
  2. Після того, як картопля і яйця охолонули, їх необхідно почистити і нарізати приблизно однаковими кубиками. Намагайтеся різати все інгредієнти більш-менш однаково, тоді окрошка вийде рівномірної консистенції.
  3. Потім наріжте огірки, зелень і куряче філе. Коли всі інгредієнти вже нарізані, не поспішайте відразу заливати вашу окрошку кефіром. Спершу перемішайте всі овочі і м’ясо, а потім заливайте кефір. Якщо окрошка, на ваш погляд, вийшла дуже густою, то за бажанням ви можете розбавити її газованою водою. Не забудьте додати сіль і перець на ваш смак.

Готову окрошку краще за все не їсти одразу, а поставити в холодильник ще хоча б на 2 години, щоб вона охолола і настоялася. Через пару годин ви можете насолоджуватися смачною, легкою, освіжаючою окрошкою на кефірі.

Смачного!