Блог

(UA) Сирники з малиновим варенням: простий та смачний рецепт на кожен день

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Сирники люблять всі! Це проста, корисна та дужа смачна страва, яка потішить як дорослих, так і дітей і стане прекрасним варіантом швидкого сніданку або десерту. Згідно з класичним рецептом сирники готують із сиру з додаванням яєць, цукру, борошна або манної крупи. У нашому блозі ми розповімо, як приготувати ідеальні сирники з малиновим варенням.

Перш ніж перейти безпосередньо до рецепта сирників з малиновим варенням, хочемо поділитися з вами деякими невеличкими секретами, які допоможуть вам в приготуванні.

Від того, якої жирності сир ви будете використовувати для приготування сирників, залежить не тільки смак, але і зовнішній вигляд вашої страви. Для приготування сирників рекомендуємо використовувати сир «Домашній» 5% від ТМ «Хуторок». Зверніть увагу, що чим менша жирність сиру, тим більше рідка консистенція буде у вашого сирного тіста. Від цього залежить чи будуть ваші сирники тримати форму на сковороді, чи будуть розповзатися і підгорати. Щоб домогтися ніжної та однорідної консистенції сиру, краще протерти його через сито. Якщо сир дуже сухий, то можна додати молоко, сметану або кефір. Ідеальна консистенція – це запорука смачних і соковитих сирників.

Також у формуванні рівних і акуратних сирників велику роль відіграє борошно, крохмаль або манна крупа. Якщо ви стежите за споживаними калоріями, то замість крохмалю можна використовувати борошно з висівок.

Яйця – теж невід’ємний інгредієнт ідеальних сирників. Вони допомагають сирникам тримати форму і не розпадатися. Головне – не переборщити з ними, інакше тісто стане занадто рідким і вам доведеться додавати більше борошна, а в цьому випадку сирники можуть стати жорсткими і сухими. Деякі рецепти пропонують використовувати тільки жовтки для додання сирників більш апетитного кольору. Для тих, хто на дієті – є можливість використання тільки білків.

Для приготування смачних і соковитих сирників вам знадобиться:

  • сир «Домашній» 5% від ТМ «Хуторок» – 300 грамів;
  • яйця – 1 штука;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • сіль за смаком.

Додайте до сиру борошно, яйце і цукор, щіпку солі, ретельно все перемішайте і приступайте до формування сирників.

Тепер вам потрібно зробити з отриманого тесту невелику «ковбаску» товщиною не більше 5-6 сантиметрів. Якщо сирна маса вийшла недостатньо пружною і не тримає форму, можете додати ще трохи борошна. Але не перестарайтеся, інакше сирники будуть сухими і несмачними.

Далі – справа техніки. Розігрійте сковороду, налийте на неї трохи рослинного масла, «ковбаски» з сирної маси і муки розріжте на рівні шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри. Ці шматочки обваляйте в борошні і сформуйте красиві і круглі сирники, після чого обсмажте їх до золотистого кольору з обох сторін.

Коли сирники трохи охолонули, можете подавати їх до столу: покладіть їх на тарілки, додайте трохи сметани і полийте малиновим варенням.

Сирники прекрасно поєднуються з будь-якими фруктами, ягодами, варенням, джемом. А якщо додати до варення ложечку сметани ТМ «Хуторок», то ваші сирники стануть ще смачнішими!