Блог

(UA) Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки з маком

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

З таким простим і смачним блюдом, як сирна запіканка знайомий кожен. Ми підготували для вас рецепт сирно-гарбузової запіканки з маком, яка припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Ні для кого не секрет, що сир – це корисний продукт, який необхідний як дітям, так і дорослим. У сирі міститься безліч корисних елементів: від білка і вітамінів групи B до цинку, калію, фосфору і магнію, які необхідні для здоров’я кісток і нервової системи.

Але найголовніше в сирі це те, що після термічної обробки всі його корисні властивості, всі вітаміни і мінерали – зберігаються. Це робить сир просто незамінним для приготування не тільки смачних, але і дуже корисних десертів.

Як приготувати сирно-гарбузову запіканку з маком?

Ми умовно розділимо процес на три частини: сирна начинка, гарбузова начинка і заливка.

1. Інгредієнти для сирної начинки:

сир 5% або 9% від ТМ Хуторок – 500 грамів;
яйця – 2 штуки;
сметана від ТМ Хуторок – 1 столова ложка;
крохмаль – 1 столова ложка;
цукор – 4-5 столових ложок;
мак – 2 чайні ложки.
2. Інгредієнти для гарбузової начинки:

гарбузове пюре – 500 грамів;
яйця – 2 штуки;
крохмаль – 1 столова ложка;
цукор – 70 грам.
3. Інгредієнти для заливки:

сметана від ТМ Хуторок – 100 грамів
гарбузове пюре – 100 грамів
яйця – 2 штуки;
цукор – 1-2 столові ложки.
Насамперед потрібно приготувати гарбузове пюре. Для цього потрібно відварити або запекти гарбуз. Ми рекомендуємо запікати гарбуз в духовці, в такому випадку пюре вийде менш рідким з більш насиченим смаком.

Поки гарбуз запікається, приготуйте сирну начинку. Сир необхідно протерти через дрібне сито або збити блендером. Потім додати в сир яйця, сметану, крохмаль, мак і цукор і все ретельно перемішати. Слідкуйте, щоб в сирної начинки не залишалося грудочок. Якщо не виходить ретельно вимішати масу вручну, то скористайтеся міксером.

Тепер можна приступати до приготування гарбузової начинки. Запечений гарбуз перекладіть в ємність і подрібніть блендером. Якщо ваше гарбузове пюре все ж вийшло занадто вологим, то відіжміть його через марлю. Не забудьте відкласти 100 грамів пюре для заливки в окрему тарілку. Потім додайте до гарбуза яйця, крохмаль і цукор і теж все ретельно перемішайте. Зверніть увагу на те, що гарбузова і сирна частини повинні бути однієї консистенції.

Коли всі частини окремо готові – просто з’єднайте їх у формі для випікання. Викладайте на форму по столовій ложці кожної начинки (як готується пиріг «Зебра»). Надсилайте форму з сирно-гарбузової запіканки в розігріту духовку. Випікайте при 180 градусах приблизно 45-50 хвилин.

Поки готується запіканка, саме час – приготувати заливку. Тут теж все дуже просто – змішати 100 грамів гарбузового пюре з яйцями, сметаною і цукром. У вас повинна вийти не занадто густа суміш насиченого помаранчевого кольору. Через 45 хвилин дістаньте форму з запіканкою, полийте її зверху заливкою і відправте до духовки ще хвилин на 10-15.

Ось і все, тепер залишилося найскладніше – дочекатися, коли запіканка охолоне, і можна подавати до столу!

Смачного!