Блог

(UA) Мафіни на молоці: класичний рецепт

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Мафіни – це смачне і ароматне частування до чаю, яке готується просто, не вимагає багато часу, а продукти, необхідні для приготування мафінів точно знайдуться вдома у кожної господині.

Багато хто називає мафіни кексами, але насправді ж – це два абсолютно різних десерту. Їх об’єднує тільки форма, і то не завжди. Кекси найчастіше готуються в великих круглих формах з роз’ємом по центру, або ж в простих прямокутних формах для випічки. Технологія приготування тіста для мафінів і кексів теж дещо відрізняється. Тісто для кексів готується з великою кількістю яєць і муки, в той час, як тісто для мафінів виходить менш калорійним.

Приготування тіста для мафінів на молоці займає не більше 10 хвилин, але порадує вас ніжним смаком і карколомним ароматом свіжої випічки.

Для мафінів на молоці вам знадобиться:

  • яйце – 1 штука;
  • вершкове масло – 25 грамів;
  • цукор – 30 грамів;
  • борошно – 125 грамів;
  • розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
  • молоко ТМ Хуторок – 75 мл;
  • валінін, сіль – за смаком.

Класичні мафіни на молоці прийнято готувати певним способом: спочатку необхідно змішати всі рідкі інгредієнти, а потім – сухі, а потім з’єднати всі разом.

Яйце, молоко і розтоплене вершкове масло змішайте в глибокій мисці до однорідного стану. Найкраще використовувати блендер або міксер. В окремій ємності змішуємо борошно, цукор, розпушувач, ванілін і сіль. Від того, як ви змішайте разом сухі і рідкі частини тесту, буде залежати зовнішній вигляд ваших майбутніх мафінів. Намагайтеся розмішати тісто максимально рівномірно, уникаючи грудочок. При бажанні ви можете додати в тісто ягоди, шматочки фруктів, горіхи або шоколад.

Коли тісто готове, наповнюємо їм форми для мафінів. Щоб заповнити форми рівномірно і отримати рівні і красиві мафіни однакового розміру, спочатку покладіть в кожну форму по одній ложці тесту, а потім розподіліть тісто, що залишилося, по формах.

Тепер відправляйте мафіни в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Точний час залежить від особливостей саме вашої духовки, орієнтуйтеся на колір мафінів – якщо верхівки підрум’янились, то швидше за все мафіни вже готові. Дайте вашим мафінам трохи охолонути, потім дістаньте їх із формочок і подавайте до столу. Перед подачею мафіни можна прикрасити цукровою пудрою.

Ось і все, простий, швидкий і дуже смачний десерт готовий. Мафіни будуть чудово смакувати як десерт до чаю, кави або ж просто до склянки молока. Смачного!