Блог

(UA) Чізкейк з сиру і сметани: простий і смачний десерт без випічки

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Мабуть, на світі не знайдеться людини, яка б не любила ніжний вершковий смак чізкейку. Сьогодні ми підготували для вас простий і неймовірно смачний рецепт чізкейку, який не потрібно випікати в духовці, але який стане справжньою окрасою будь-якого свята.

Чізкейк – це воістину один з найдавніших десертів. Прийнято вважати, що класичний чізкейк був придуманий в Америці в 40-х роках XX століття, але це не зовсім так. Згадки про пиріг, що приготований з м’якого сиру, змішаного з борошном, медом і яйцями можна знайти в історії Стародавньої Греції: в VI столітті до нашої ери такої чізкейк підносили переможцеві Олімпійських ігор.

Ми ж хочемо вас познайомити з легким, свіжим і, по-справжньому, весняним рецептом чізкейку без випічки.

Отже, для чізкейку з сиру і сметани, вам знадобиться:

  • пісочне печиво – 200 грамів (1 упаковка);
  • вершкове масло – 100 грамів;
  • сир ТМ Хуторок 9% – 250 грамів;
  • сметана ТМ Хуторок 21% – 250 грамів;
  • цукор – за смаком;
  • ванільний цукор – 10 грамів;
  • желатин – 15 грамів.

Спершу приготуємо основу для нашого чізкейку:

  1. Печиво необхідно якомога дрібніше розкришити, можна сказати, приготувати з нього борошно. Для цього відмінно підійде стаціонарний блендер.
  2. Коли печиво перетворилося в крихту, розтопіть вершкове масло на водяній бані. Можна також використовувати мікрохвильову піч, але потрібно уважно стежити, щоб масло розтопити, але не закипіло.
  3. Тепер візьміть форму, в якій будете готувати свій чізкейк, і викладіть в неї змішане з маслом печиво. Сформуйте бортики і ретельно утрамбуйте основу для чізкейку, а потім поставте її в холодильник, щоб масло застигло.

Тепер беремося за начинку:

  1. Залийте желатин окропом і дайте йому трохи постояти.
  2. Тим часом збийте блендером сир, додайте сметану і цукор на ваш смак, а також ванілін або ванільний цукор для додання чізкейку приємного аромату. Начинка для чізкейку повинна вийти не занадто густою, але і не занадто рідкою – приблизно по консистенції густої сметани. Якщо ваша начинка вийшла, на ваш погляд, рідкуватої, то можете додати трохи більше сиру.
  3. Ваша начинка для чізкейку майже готова, залишилося тільки влити в неї розчинений желатин і ще раз акуратно перемішати.
  4. Тепер візьміть форму з основою з печива, залийте її вашою сирно-сметанною начинкою і відправте в холодильник до повного застигання желатину.
  5. Приблизно через годину ви зможете дістати з холодильника готовий чізкейк, полити його своїм улюбленим джемом або сметаною і насолоджуватися ніжним і смачним десертом без випічки.