Блог

(UA) Як приготувати смачні млинці на молоці до Масляної

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ну яка ж Масляна може бути без млинців? Навіть якщо ви весь рік не можете знайти час, щоб приготувати млинці, то тиждень Масляної – відмінна можливість виправити це. Сьогодні ми приготували для вас рецепт смачних тоненьких млинчиків на молоці.

Млинці – це дивовижне блюдо, яке може виступати як в якості закуски, так і в якості смачного десерту. Існує безліч варіантів приготування начинок для млинців: солодкі з фруктами, джемом, сиром, згущеним молоком або ж несолодкі з м’ясом, грибами, овочами або рибою. Все залежить тільки від ваших смакових уподобань.

Млинці з пшеничного борошна вийдуть більш міцними, їх буде легше перевертати на сковороді, і вони не будуть рватися. Млинці ж на гречаному, вівсяному або рисовому борошні вийдуть більш ніжними і корисними, але єдиний нюанс – тісто потрібно ретельно перемішувати перед випічкою кожного млинця, так як мука осідає на дно.

Для приготування млинців на молоці вам знадобиться:

молоко 2,5% від ТМ Хуторок – 500 мл;
яйця – 2 штуки;
пшеничне борошно – 250 грамів;
цукор – 1,5 столові ложки;
соняшникова або оливкова олія – 1 столова ложка;
сіль – 0,5 чайної ложки.
Перш ніж приступити до приготування тіста для млинців, рекомендуємо просіяти борошно через сито не менше двох разів – так мука стане більш рихлою, а ваші млинці – більш ніжними.

Тепер відокремте жовтки від білків, білки збийте міксером в густу піну, а жовтки змішайте з цукром. Молоко 2,5% від ТМ Хуторок підігрійте до кімнатної температури і додайте його в жовтки з цукром. Ретельно перемішайте все до однорідної маси. Тепер можна додати збиті білки, але пам’ятайте, що вмішувати потрібно акуратно, круговими рухами, щоб зберегти повітряну текстуру.

У яєчно-молочну суміш поступово додайте просіяне борошно. Щоб уникнути утворення грудочок в тісті, борошно слід всипати маленькими порціями, постійно перемішуючи. Коли мука вже в тісті, залишилися останні штрихи – додайте дрібку солі і столову ложку рослинної олії. Масло в самому тісті необхідно для того, щоб млинці не підгорали і не потрібно було часто змащувати сковорідку маслом.

Коли тісто готове, дайте йому трохи постояти, а самі тим часом розігрійте сковороду. Випікайте млинці на добре прогрітій сковороді приблизно 30 секунд, поки на поверхні не з’являться маленькі бульбашки, а потім переверніть млинець ще на 30 секунд.

Для тих, хто стежить за своїм харчуванням, хочемо запропонувати ще один альтернативний варіант рецепта млинчиків на молоці з використанням рисової або вівсяної муки.

Отже, для корисних млинців на молоці з рисовим борошном вам знадобиться:

рисове борошно (можна взяти вівсяне) – 125 грамів;
яйце – 1 штука;
ванільний цукор або ванілін – за смаком;
цукор – 1 столова ложка;
кукурудзяний крохмаль – 10 грамів;
молоко 2,5% від ТМ Хуторок – 200 мл;
вершкове масло – 20 грамів;
сіль – одна щіпка.
Зверніть увагу, що всі продукти для тіста повинні бути однакової кімнатної температури.

Насамперед ретельно змішайте яйце з цукром і ваніліном. Щоб маса вийшла більш однорідною краще використовувати міксер. Додайте в суміш молоко.

У молочно-яєчну суміш потрібно додати борошно, але спершу не забудьте його просіяти. Борошно всипати невеликими порціями і постійно помішуйте тісто.

Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані. Це можна зробити і в мікрохвильовці, але стежте за тим, щоб масло не перегрілося. Розтоплене вершкове масло необхідно влити в тісто, перемішати, а потім додати сіль і кукурудзяний крохмаль. Коли тісто готове, дайте йому постояти хвилин 15, а потім можна приступати до смаження млинців.

Хотілося б зауважити, що обидва цих рецепта – універсальні і відмінно підходять як для солодкої, так і для солоної начинки, за рахунок невеликої кількості цукру в тісті. За бажанням ви завжди можете додати більше цукру або вибрати інше борошно для своїх млинчиків. Але головне – пам’ятайте, що будь-які млинці стануть ще смачніше зі сметаною ТМ Хуторок.