Українська кухня: рецепти та традиції

Оприлюднено Оприлюднено в Новини

Не секрет, що Україна – це країна з багатою історією, отже окреме місце займає історія і традиції української кухні. З давніх-давен українські господині майстерно балували своїх домочадців і гостей смачними і ситними стравами, славою про які вони можуть похвалитися і сьогодні. Хто ж не знає український борщ? А сметану? А сало? Про ці шедеври української кухні відомо далеко за межами нашої країни і ще не один рік Україна буде відома не тільки своїми землями, а й своєю кухнею.
Українські господині вміли створити смачну і незвичайну страву зі звичайнісіньких продуктів: буряка, свинини, сала, пшеничного борошна, яєць і, звичайно ж, молока і молочних продуктів. Зрозуміло, що символ українського застілля – сало, його подавали у всіляких варіаціях – копчене, запечене, смажене у вигляді смальцю і просто засолене за кілька годин до трапези. Сало використовували як самостійну страву і як пікантну приправу до окремих страв, наприклад, вареники з картоплею зверху рясно посипалися шкварками, від чого ставали в рази смачніше і ситніше!
М’ясні і рибні страви займали окреме місце в традиційній українській кухні, староукраїнські рецепти досі розбурхують розуми кухарів усього світу: карасі в сметані, судак тушкований з цибулею і часником, битки, печеня і буженина з капустою – ці страви займають передові позиції в ресторанах всього світу!
Багата на випічку і пироги українська кухня, вмілі українські господині використовували всі види борошна і тіста від заварного до прісного, щоб порадувати себе і своїх близьких кулінарними шедеврами. Також з борошна готувалися вареники, галушки, млинці та налисники – візитна картка українських хуторів. Начинки у млинців і вареників були найрізноманітніші: домашній сир, фрукти, капуста, м’ясо, гриби і картопля – начинки на будь-який смак і колір.
Говорячи про традиційні українські страви, не можна не згадати і напої. Всі знають і люблять бабусині узвари та компоти, фрукти, ягоди і сухофрукти зовсім по-іншому відкривалися в умілих руках українців, і їх напої давним-давно стали популярними по всьому світу. Також традиційними напоями на Україні вважаються різного роду наливки, настоянки, і, зрозуміло, горілка – особливий вид українського спиртного напою.
Особливу увагу варто приділити українським соусам і заправкам, і мова зараз не тільки про гірчицю, яку козаки із задоволенням наминали з салом, а ще про різного роду сметанні та молочні заправки, з додаванням часнику, свіжої та сушеної зелені, щоб зробити смак страви набагато яскравіше і смачніше. Такі невеликі хитрощі зробили українську кухню особливою, по-справжньому оригінальною і незабутньою. І навіть зараз, традиційні українські рецепти продовжують радувати не тільки українців, а й людей усього світу, своїми рецептами і незвичайними поєднаннями смаків та інгредієнтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *