Креативні десерти з молочної продукції

Оприлюднено Оприлюднено в Новини

Багато хто думає, що молочні десерти обмежуються сирниками і запіканками, але це далеко не так! Торгова марка «Хуторок» сьогодні розповість вам про те, скільки незвичайних, смачних і корисних десертів можна приготувати з молока і молочної продукції, яку ви можете знайти в найближчому супермаркеті.
Хто не любить морозиво? Цей десерт люблять і дорослі і діти, але дуже часто не зовсім сумлінні виробники замінюють молоко на його дешевші аналоги, тому набагато безпечніше буде приготувати морозиво вдома, а готувати ми його пропонуємо з ряжанки! Так-так, ряжанка – універсальний продукт з якого виходять відмінні пудинги, желе і суфле, але сьогодні ми розповімо про домашнє морозиво з ряжанки. Для цього нам знадобиться: 500 мл ряжанки, радимо обрати жирність вище, щоб морозиво вийшло смачніше, плитка білого шоколаду, ванілін, одне яйце і одна-дві столові ложки цукру. Яєчний білок з цукром необхідно збити до щільної піни, краще використовувати охолоджені білки, щоб піна була більш пишною. В окремому посуді необхідно розтопити шоколад і змішати його з ваніліном і яєчним жовтком, після чого необхідно збити ряжанку міксером або блендером, змішати всі інгредієнти і поставити майбутнє морозиво в холодильник на 6-7 годин для повного застигання! Такий десерт актуальний не тільки в літню спеку, а й восени, поєднуючи його з гарячою випічкою або теплими напоями.
Якщо ви полюбляєте експерименти, то вам обов’язково буде по-смаку молочне желе! Цей простий, але шалено смачний рецепт не тільки смачний, але і дуже корисний, так як желе дуже корисно для кісток і суглобів. Для приготування цього десерту потрібно замочити 30 грамів желатину в половині склянки холодної води і залишити набухати на 40-45 хвилин. Поки желатин набухає необхідно закип’ятити молоко (близько 500 мл), додати туди три столові ложки цукру і ванілін. Коли молоко закипить, то в ньому необхідно розчинити набряклий желатин, отриману масу розлити по формах і залишити в холодильнику до повного застигання.
І наостанок – крюшон! Цей напій стане хітом будь-якої трапези, для приготування цього напою необхідно взяти великий глечик, на дно посуду викласти свіжі фрукти і ягоди – чим більше, тим краще: вишні, сливи, яблука – не обмежуйте себе в фантазії, потім фрукти необхідно посипати цукром, полити свіжовичавленим соком одного лимона, додати чайну ложку лимонної цедри і поставити в холодильник на годину. Перед подачею на стіл ягідну суміш необхідно залити холодним пастеризованим молоком і злегка перемішати. Для подачі варто розлити крюшон невеликим черпаком по склянках, не забуваючи про фрукти і ягоди, вони обов’язково повинні бути в склянці.
Таким чином можна урізноманітнити будь-який стіл, будь він святковим або повсякденним, не бійтеся експериментувати, додавати щось своє, придумувати нові рецепти і поєднання інгредієнтів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *