cottage_cheese

Калорійність і користь домашнього сиру

Оприлюднено Оприлюднено в Новини

Сьогодні дуже актуально стежити за своїм харчуванням, рахувати калорії та вживати натуральні, екологічно чисті продукти. Спортсмени, люди, які дотримуються дієт, і просто небайдужі до свого харчування, активно стежать за калорійністю свого раціону. Тому дуже важливо знати, яка калорійність і які корисні властивості у молока і молочної продукції, так як ці продукти є найбільш натуральними і корисними!
Про користь сиру написано безліч статтей і книг, тому ми лише нагадаємо про самі корисні властивості цього кисломолочного продукту. Найкорисніший елемент сиру – кальцій, який необхідний для міцності та еластичності кісток. Завдяки кальцію наші кістки стають стійкими і міцними, не бояться перевантажень і активного способу життя. Дуже важливо, щоб діти вживали як мінімум 500 грамів сиру в день, щоб він став фундаментом для їх кісткової системи.
Крім кальцію сир – природне джерело білка, який бере участь в ферментації, формуванні імунних тіл і клітин. Білок є основним будівельним компонентом для всіх органів і систем людини, саме тому спортсмени вживають до 2 кілограм сиру в день! Це необхідно для того, щоб м’язова маса росла найбільш активно.
Також важливий той факт, що сир багатий на залізо. Цей елемент необхідний для того, щоб в крові був достатній рівень гемоглобіну. У парі з залізом йде магній, ще один важливий елемент, який потрібен для того, щоб забезпечувати нормальне функціонування організму людини.
Говорячи про користь сиру, варто згадати і його калорійність. Існує величезна кількість класифікацій калорійності сиру і по-жирності, і по-текстурі, і навіть по-часу доїння корови, торгова марка «Хуторок» зупиниться на офіційній калорійності сиру за ступенем жирності. Отже, калорійність сиру ділиться на:
– Жирний сир – цей вид сиру може похвалитися цілими 18% жирності, це смачний, ситний і поживний продукт, який так смачно і просто їсти ложкою, також його використовують для традиційних рецептів і десертів.
– Напівжирний сир – відсоток жирності 9% – такий сир більш щадний для фігури, але не менш поживний, ніж жирний, його часто їдять вприкуску зі сметаною і як начинку для вареників і запіканок.
– Знежирений сир – менше 3% жирності! Улюбленець дієтологів і всіх тих, хто худне, так як це сир практично без калорій, з нього можна готувати найрізноманітніші десерти, напої та страви!
Вираховуються калорії сиру в залежності від його жирності, але, в цілому, прийнято вважати, що в 100 грамах сиру – 136 кКал, що робить цей продукт не тільки смачним і корисним, але і низькокалорійним, сир можна їсти не тільки як самостійну страву, а й в складі інших страв: салатів, закусок і десертів! У будь-якому випадку, вживаючи цей кисломолочний продукт Ви будете задоволені і здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *